Caribbean Vibes

Syyskausi 2024

  • Alkusyksyn kurssit 12.8.-13.10. (9 x)
  • Loppusyksyn kurssi 21.10.-20.12. (9 x)
  • Syysloma 14.-20.10. Ei lukujärjestyksen mukaisia tunteja.
  • Itsenäisyyspäivänä 6.12. Ei lukujärjestyksen mukaisia tunteja.

Voit valita molemmat kurssit ja varmistaa paikkasi koko kaudelle!

Ilmoittaudu

Syksyn 2024 ilmoittautumiset tapahtuvat verkkokauppamme kautta!

Aikataulu

Keskiviikko
17.00 Female Dancehall alkeet Minna Mimz
18.00 Dancehall alkeet Minna Mimz

Tuntisisällöt

Dancehall alkeet

Dancehall on 70–80-lukujen taitteessa reggaesta kehittynyt jamaikalainen tanssi- ja musiikkikulttuuri. Dancehall-sanalla on alunperin tarkoitettu paikkaa, jossa tanssit järjestetään, ja näiden mukaan nimettiin myöhemmin myös itse musiikki- ja tanssityyli. Dancehall on sosiaalista tanssia, jossa monet liikkeet tulevat arjen asioista tai yhteiskunnan oloista, ja monelle se on paljon enemmän kuin tanssia ja musiikkia – se on myös yhteisö ja elämäntyyli.

Tuntisisältö

Dancehallin alkeet-kurssilla treenaamme nimettyjä tansseja ja liikesarjoja (steps, moves) ja harjoittelemme dancehallin maskuliiniselle tyylille ominaista liikekieltä, flowta, energiaa ja asennetta muuvien, sarjojen ja koreografioiden kautta. Tunti on alkeet tasoa ja on tarkoitettu kaikille dancehall-kulttuurista ja tanssista kiinnostuneille. 

Female Dancehall

Female dancehall on nimensä mukaisesti dancehallin feminiininen tyyli dancehall -tanssissa ja – kulttuurissa. Female dancehall on siis vain osa dancehall-tanssia ja -kulttuuria. Liikkeiden painotus on naisellisuutta korostavissa liikkeissä ja syventyy lantion käytön hallintaan ja eri tekniikoihin, nimettyihin mimmiliikkeisiin (female steps/moves) sekä erilaisiin “bootysheikkaus” -liikkeisiin. Tärkeimpänä mimmidancehallissa on whine eli whinaus eli suomeksi lantionpyöritys sekä attitude eli asenne ja ilmaisu tanssissa.

Tuntisisältö

Kurssilla harjoitellaan em. asioiden lisäksi tyylille ominaista liikekieltä, eri energioiden ja asenteen ilmaisua ja esiintymistä ryhmässä toisillemme ja videolle, sekä harjoitellaan tätä kaikkea koreografioiden ja tanssisarjojen kautta. Koreografioissa ei tehdä akrobatialiikkeitä (kuten päälläseisontaa). Tunnit on alkeet-tasoa eikä vaadi aiempaa tanssikokemusta. Female dancehall-tunnin tueksi suositellaan dancehall-tunnille osallistumista.

Haluaisitko aloittaa tanssiharrastuksen?

Jos sinulla ei ole mitään aiempaa tanssikokemusta, paras taso on aivan aloittelijoille suunnattu Absolute Beginners. Nämä tunnit ovat alkeistunteja eivätkä edellytä aiempaa tanssikokemusta. Absolute Beginners -tunti on pohjustava tunti, siellä opetellaan kaikessa rauhassa tanssitunnin perusperiaatteet ja kunkin lajin tunneilla tarvittavat taidot. Absolute Beginners -kurssin jälkeen voit mainiosti jatkaa alkeistason kurssille.

Caribbean Vibez
Drop-in

Katso aikataulut >>

Absolute Beginners -alkeiskurssit

Haluaisitko aloittaa tanssiharrastuksen? Absolute Beginners -alkeiskurssit sopivat nimensä mukaan aivan aloittelijoille! Yhdeksän viikon kurssilla on helppo tutustua lajiin!

Absolute Beginners

Caribbean Vibez -tunnit
aloittelijoille

Katso aikataulut >>