Caribbean Vibes

Kevätkausi 2023

  • Alkukevään kurssit 9.1.-12.3. (8 x)
  • Loppukevään kurssit 13.3.-8.5. (8 x)
  • Hiihtoloma 27.2.-5.3. ja Pääsiäisloma 7.-10.4. Ei lukujärjestyksen mukaisia tunteja.

Voit valita molemmat kurssit ja varmistaa paikkasi koko kaudelle!

Minnan Dancehall kurssit alkavat poikkeuksellisesti ke 18.1.

Dancehall tunneilla ei ole hiihtolomaa!

Ilmoittaudu

Kevään 2023 ilmoittautumiset tapahtuvat verkkokauppamme kautta!

Aikataulu

Maanantai
17.15 Female Dancehall jatko Minna Mimz
Keskiviikko
17.15 Female Dancehall alkeet Minna Mimz
19.15 Dancehall avoin Minna Mimz

Tuntisisällöt

Dancehall

Dancehall on 70–80-lukujen taitteessa reggaesta kehittynyt jamaikalainen tanssi- ja musiikkikulttuuri. Dancehall-sanalla on alunperin tarkoitettu paikkaa, jossa tanssit järjestetään, ja näiden mukaan nimettiin myöhemmin myös itse musiikki- ja tanssityyli. Dancehall on sosiaalista tanssia, jossa monet liikkeet tulevat arjen asioista tai yhteiskunnan oloista, ja monelle se on paljon enemmän kuin tanssia ja musiikkia – se on myös yhteisö ja elämäntyyli.

Dancehall-tunnilla treenaamme nimettyjä tansseja ja liikesarjoja (steps, moves) ja harjoittelemme Dancehallin maskuliiniselle tyylille ominaista liikekieltä, flowta, energiaa ja asennetta muuvien, sarjojen ja koreografioiden kautta.

Dancehall Avoin

Dancehall Avoin – tunnilla keskitytään nimensä mukaisesti koreografian opetteluun ja tanssimiseen. Tunnilla saatetaan tehdä myös kokonaisia dancehall muuveja, mutta painotus on koreografiassa. Muuvit, joita koreossa käytetään, on pääosin (unisex) dancehallin liikkeitä, mutta joissakin koreografioissa käytämme sekä Female dancehall ja dancehall muuveja. Tällä tunnilla pääset fiilistelemään kunnolla!

Kurssin aikana tullaan tekemään useampi koreografia, joidenka tyyli vaihtelee pehmeämmästä aggressiivisempaan ja gun muuveista good vibes -koreoon. Kurssille osallistujilta toivotaan kokemusta dancehallista, mutta myös uudet dancehall-oppilaat ovat tervetulleita! Avoin taso.

Female Dancehall

Female dancehall on nimensä mukaisesti Dancehallin feminiininen tyyli dancehall -tanssissa ja – kulttuurissa. Liikkeiden painotus on naisellisuutta korostavissa liikkeissä ja syventyy lantion käytön hallintaan ja eri tekniikoihin, nimettyihin mimmiliikkeisiin (female steps/moves) sekä erilaisiin “bootysheikkaus” -liikkeisiin. Tärkeimpänä mimmidancehallissa on kuitenkin whine eli whinaus eli suomeksi lantionpyöritys sekä attitude eli asenne tanssissa.

Kurssilla harjoitellaan em. asioiden lisäksi tyylille ominaista liikekieltä, eri energioiden ja asenteen ilmaisua ja esiintymistä yleisölle ja videolle, sekä harjoitellaan tätä kaikkea koreografioiden ja sarjojen opettelun ja tanssimisen avulla. Koreografioissa ei tehdä akrobatialiikkeitä (kuten päälläseisontaa), kuitenkin freestyleharjoitteluun voidaan antaa vinkkejä myös akrobaattisiin liikkeisiin.

Female Vibe

Tanssitunti, jossa yhdistyvät opettajan oma tyyli ja eri lajien tekniikat. Tunnilla
pääset nauttimaan ihanan feminiinisestä liike-energiasta. Tunnilla harjoitellaan
tekniikan lisäksi oikeanlaista heittäytymistä, esiintymistä ja koreografian
tanssimista. Pääset tanssimaan positiivisessa ja toisia kannustavassa ilmapiirissä.
Keskitytään tanssin iloon ja itsevarmuuden kehittämiseen! Tunti on avoin tunti ja se
sopii erittäin hyvin kaikentasoisille tanssijoille.

Haluaisitko aloittaa tanssiharrastuksen?

Jos sinulla ei ole mitään aiempaa tanssikokemusta, paras taso on aivan aloittelijoille suunnattu Absolute Beginners. Nämä tunnit ovat alkeistunteja eivätkä edellytä aiempaa tanssikokemusta. Absolute Beginners -tunti on pohjustava tunti, siellä opetellaan kaikessa rauhassa tanssitunnin perusperiaatteet ja kunkin lajin tunneilla tarvittavat taidot. Absolute Beginners -kurssin jälkeen voit mainiosti jatkaa alkeistason kurssille.

Drop-in -tunnit

Drop-in -tunneille voi tulla milloin vain ja niillä voi käydä silloin, kun itselle sopii. Sinun ei siis tarvitse tietää, mitä edellisellä tunnilla on tehty.

Drop-in

Caribbean Vibez
Drop-in

Katso aikataulut >>

Absolute Beginners -alkeiskurssit

Haluaisitko aloittaa tanssiharrastuksen? Absolute Beginners -alkeiskurssit sopivat nimensä mukaan aivan aloittelijoille! Kahdeksan viikon kurssilla on helppo tutustua lajiin!

Absolute Beginners

Caribbean Vibez -tunnit
aloittelijoille

Katso aikataulut >>