ALOITTAJAN OPAS

Haluaisitko aloittaa tanssiharrastuksen?

Tanssiharrastus on helppo aloittaa, alla muutama vinkki uusille oppilaille.

Syksyn 2021 tanssikausi alkaa maanantaina 23.8.! Paikkoja on rajattu, joten toimi nopeasti ja varaa omasi!

Syksyn Absolute Beginners -alkeiskurssit:

Jos sinulla ei ole mitään aiempaa tanssikokemusta, paras taso on aivan aloittelijoille suunnattu Absolute Beginners. Nämä tunnit ovat alkeistunteja eivätkä edellytä aiempaa tanssikokemusta. Absolute Beginners -tunti on pohjustava tunti, siellä opetellaan kaikessa rauhassa tanssitunnin perusperiaatteet ja kunkin lajin tunneilla tarvittavat taidot.

Syksyllä 2021 järjestetään Absolute Beginners kurssit seuraavasti:

 • Twerk ryhmä 1 ma klo 17.00
 • Twerk ryhmä 2 ti klo 19.00
 • Twerk ryhmä 3 ti 19.15
 • Commercial Dance ti klo 17.00
 • Reggaeton ti klo 18.00
 • Street Dance ti klo 18.15
 • Latin Commercial AB to kl 19.15

Nuorten alkeiskursseista voit lukea lisää täältä!

Uutta!

Syksyn 2021 ilmoittautumiset tapahtuvat uuden verkkokauppamme kautta!

Tasot ja tasolta toiselle siirtyminen

Pikaopas, alla tarkemmat selitykset:

 • Absolute Beginners: Alkeiskurssi, ei edellytä mitään aiempaa tanssitaustaa.
 • Taso 1: Absolute Beginners -kurssin käyneille tai muuta tanssilajia jo harrastaville.
 • Taso 2: Alkeisjatkotason tunnit sopivat vähintään vuoden harrastaneille.
 • Taso 3: Jatkotason tunnille voi siirtyä, kun on tanssinut vähintään vuoden 2-tasolla.
 • Taso 2-3: Avoin taso, sopii nille, jotka tanssivat vähintään toista kautta jollain 2-tason tunnilla.
 • Masterclass: Edistyneiden tanssijoiden oma, suljettu ryhmä. Avoin haku syksyllä 2021!

Absolute Beginners

Jos sinulla ei ole mitään aiempaa tanssikokemusta, paras taso on aivan aloittelijoille suunnattu Absolute Beginners. Nämä tunnit ovat alkeistunteja eivätkä edellytä aiempaa tanssikokemusta. Absolute Beginners -tunti on pohjustava tunti, siellä opetellaan kaikessa rauhassa tanssitunnin perusperiaatteet ja kunkin lajin tunneilla tarvittavat taidot. Absolute Beginners -kurssi kestää yhden kauden, sen jälkeen voi jatkaa 1-tason kurssille.

Absolute Beginners -kurssilla käydään yleensä yksi kausi (joko kevät- tai syksy). Oppiminen on aina yksilöllistä, jos Absolute Beginners -taso tuntuu helpolta, 1-tasolle voi siirtyä jo keväällä, kun kurssit alkavat. Opettajasi ja henkilökuntamme neuvovat sinua mielellään oikean tason valinnassa!

1-taso

Jos sinulla on jo jonkin verran tanssikokemusta tai muuta liikuntataustaa, josta voi olla hyötyä tanssissa, voit tulla suoraan 1-tasolle. Jos et ole aivan varma tasostasi, varmempaa on tulla kokeilemaan Absolute Beginners -tason tuntia ja kysyä opettajalta mikä olisi sinulle sopiva taso.

1-tason tunnilla käydään vähintään kaksi kautta, eli yksi kevät ja yksi syyskausi.

2-taso

2-taso on jatkotason tunti. Tällä tasolla edellytetään, että lajin perusteet ovat jo hallinnassa. Tuntisarjat ovat hiukan vaikeampia ja tunneilla edetään 1-tason tunteja nopeammin.

2-tason tunnilla käydään vähintään kaksi kautta, eli yksi kevät ja yksi syyskausi.

3-taso

3-taso on jatkotason tunti. Tällä tasolla harjoitukset ja sarjat ovat jo selkeästi hankalampia ja perusasioita ei käydä enää läpi. Suosittelemme kysymään opettajalta ennen siirtymistä 3-tason tunneille.

3-tason tunnilla voi käydä aina vain uudestaan, sillä joka kausi tunneilla on eri sisällöt, uudet teemat ja uudet sarjat.

2-3 -taso

2-3 -tason tunnit ovat avoimen tason tunteja. Koska kyse on fuusiolajeista, joissa yhdistellään useampaa eri lajia, ne edellyttävät jo perusasioiden hallintaa ainakin jommasta kummasta lajista

2-3-tason tunnilla voi käydä aina vain uudestaan, sillä joka kausi tunneilla on eri sisällöt, uudet teemat ja uudet sarjat.

Masterclass & kehitysryhmä

Masterclass-taso on tarkoitettu jo kokeneille tanssijoille tai poikkeuksellisen lahjakkaille, jotka kehittyvät normaalia tahtia nopeammin. Opettajat valitsevat oppilaat Masterclass-tason tunneille. Ryhmään järjestetään myös avoin haku.

Tanssijana kehittyminen on hyvin yksilöllistä. Opettajamme neuvovat mielellään sopivan tason valinnassa.

Kaikilla tunneilla tehdään lämmittelyt, tekniikkaharjoitukset sekä tanssisarjaa. Kaikki halukkaat oppilaat pääsevät esiintymään kauden päättävässä kevät- tai joulunäytöksessä.

Kysyttävää

Jos et ole varma, mikä tunti sopisi juuri sinulle, asiakaspalvelumme neuvoo sinua mielellään. Kurssin voi myös vaihtaa toisen tasoiseen, jossa se tuntuu liian helpolta tai vaikealta. Parhaan suosituksen saat, kun kysyt ennen tunnin alkua suoraan opettajalta! Hän osaa parhaiten tunnin jälkeen neuvoa sinut oikealle tasolle. Kaikilla kursseilla on manibäk-takuu, jos ensimmäisen tunnin jälkeen tuntuu siltä, että kurssi ei olekaan sinulle sopiva, palautamme kurssimaksun sinulle.

Vaatetus

Vaatetus tunneilla saa olla varsin rentoa ja tärkeintä on, että vaatteissa on mukava liikkua. Jalkaan kannattaa laittaa sisäkäyttöön sopivat tennarit.

Hip Hop Housella on pukuhuoneet naisille ja miehille. Arvotavarat saa tunnin ajaksi lukolliseen lokeroon. Juomapullo kannattaa ottaa mukaan tanssisaliin.

Maksuvaihtoehdot

Tanssikurssit maksetaan erillisellä kurssimaksulla verkkokaupassamme. Drop in -tunnit voi maksaa joko kertamaksulla tai tanssikortilla. Mitä isomman tanssikortin ostat, sitä edullisemmaksi yksi tanssitunti tulee.

Hip Hop Housella käyvät maksuvälineenä myös seuraavat: Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Saldokortti ja SmartumPay, Tyky- ja Tyky+ -liikunta ja -kulttuurisetelit, ePassi, Eazybreak ja Edenred Virike-etu.

Hip Hop Housella on käytössä oma asiakastietojärjestelmä. Maksamasi kurssimaksu tai tanssikortti kirjataan järjestelmään ja jokaiselle annetaan oma pin koodi. Kirjaudut haluamillesi tunneille kätevästi omalla koodillasi, eikä erillisiä kortteja tarvita.