ALOITTAJAN OPAS

Haluaisitko aloittaa tanssiharrastuksen?

Tanssiharrastus on helppo aloittaa, alla muutama vinkki uusille oppilaille.

Syksyn 2024 uusi tanssikausi alkaa maanantaina 12.8.! Paikkoja on rajattu, joten toimi nopeasti ja varaa omasi!

Kevään Absolute Beginners -alkeiskurssit:

Jos sinulla ei ole mitään aiempaa tanssikokemusta, paras taso on aivan aloittelijoille suunnattu Absolute Beginners. Nämä tunnit ovat täysin alkeistunteja eivätkä edellytä aiempaa tanssikokemusta. Absolute Beginners -tunti on pohjustava tunti, siellä opetellaan kaikessa rauhassa tanssitunnin perusperiaatteet ja kunkin lajin tunneilla tarvittavat taidot.

Syksyllä 2024 järjestetään Absolute Beginners kurssit seuraavasti:

  • Twerk AB ti klo 18.00
  • Sensual Twerk AB ti klo 19.00
  • Hip Hop AB to klo 18.00

Nuorten alkeiskursseista voit lukea lisää täältä!

Osta kurssisi tästä:

Syksy 2024  verkkokauppamme kautta!

Tasot ja tasolta toiselle siirtyminen

Pikaopas, alla tarkemmat selitykset:

  • Absolute Beginners:  Ei edellytä mitään aiempaa tanssitaustaa
  • Taso alkeet: Absolute Beginners -kurssin käyneille tai muuta tanssilajia jo harrastaville.
  • Taso jatko: Jatkotason tunnit sopivat vähintään vuoden harrastaneille.
  • Taso edistyneet: Edistyneiden tunnille voi siirtyä, kun on tanssinut vähintään vuoden jatkotasolla.
  • Avoin taso: Avoin taso, sopii niille, joilla on jo jonkin verran tanssikokemusta.
  • Kehitysryhmä: Edistyneiden tanssijoiden oma, suljettu ryhmä. Opettaja valitsee ryhmän.

Absolute Beginners

Jos sinulla ei ole mitään aiempaa tanssikokemusta, paras taso on aivan aloittelijoille suunnattu Absolute Beginners. Nämä tunnit ovat täysin alkeistunteja eivätkä edellytä aiempaa tanssikokemusta. Absolute Beginners -tunti on pohjustava tunti, siellä opetellaan kaikessa rauhassa tanssitunnin perusperiaatteet ja kunkin lajin tunneilla tarvittavat taidot. Absolute Beginners -kurssi kestää yhden kauden, sen jälkeen voi jatkaa alkeistason kurssille.

Absolute Beginners -kurssilla käydään yleensä yksi kausi (joko kevät- tai syksy). Oppiminen on aina yksilöllistä, jos Absolute Beginners -taso tuntuu helpolta, alkeistasolle voi siirtyä jo keväällä, kun uudet kurssit alkavat. Opettajasi ja henkilökuntamme neuvovat sinua mielellään oikean tason valinnassa!

Alkeistaso

Jos sinulla on jo jonkin verran tanssikokemusta tai muuta liikuntataustaa, josta voi olla hyötyä tanssissa, voit tulla suoraan alkeistasolle. Jos et ole aivan varma tasostasi, varmempaa on tulla kokeilemaan Absolute Beginners -tason tuntia ja kysyä opettajalta mikä olisi sinulle sopiva taso.

Alkeistason tunnilla käydään vähintään kaksi kautta, eli yksi kevät ja yksi syyskausi.

Jatkotaso

Tällä tasolla edellytetään, että lajin perusteet ovat jo hallinnassa. Tuntisarjat ovat hiukan vaikeampia ja tunneilla edetään alkeistason tunteja nopeammin.

Jatkotason tunnilla käydään vähintään kaksi kautta, eli yksi kevät ja yksi syyskausi.

Edistyneet taso

Tällä tasolla harjoitukset ja sarjat ovat jo selkeästi hankalampia ja perusasioita ei käydä enää läpi. Suosittelemme kysymään opettajalta ennen siirtymistä edistyneet tason tunneille.

Edistyneet tason tunnilla voi käydä aina vain uudestaan, sillä joka kausi tunneilla on eri sisällöt, uudet teemat ja uudet sarjat.

Avoin taso

Avoimen tason tunnit sopivat kaikille! Tule kokeilemaan uutta lajia rohkeasti! Tunnilla tehdään lämmittelyt, tekniikkaharjoitteita sekä opetellaan koreografia. Vauhti alkeistasoa vauhdikkaampi ja jonkin verran haastavampi.
Avoin taso on hyvä tapa kehittää esiintymistä ja oppia koreografioita.

Mikäli et ole harrastanut tanssia aiemmin, suositus on Absolute Beginners-taso.

Tanssijan lihaskunto

Tanssijan lihaskunto keskityy erityisesti tanssia tukeviin lihaksiin. Keskivartalon lisäksi vahvistamme reisi/pakara aluetta. Lopussa lyhyet palauttavat venytykset. Helppo ja tehokas tunti. Sopii kaikentasoisille tanssin harrastajille. Tunnin kesto 45 min.

Kehitysryhmä

Kehitysryhmä-taso on tarkoitettu jo kokeneille tanssijoille tai poikkeuksellisen lahjakkaille, jotka kehittyvät normaalia tahtia nopeammin. Opettajat valitsevat oppilaat Kehitysryhmä-tason tunneille. Ryhmään järjestetään myös avoin haku.

Tanssijana kehittyminen on hyvin yksilöllistä. Opettajamme neuvovat mielellään sopivan tason valinnassa.

Kaikilla tunneilla tehdään lämmittelyt, tekniikkaharjoitukset sekä tanssisarjaa. Kaikki halukkaat oppilaat pääsevät esiintymään kauden päättävässä kevät- tai joulunäytöksessä.

Kysyttävää

Jos et ole varma, mikä tunti sopisi juuri sinulle, asiakaspalvelumme neuvoo sinua mielellään. Kurssin voi myös vaihtaa toisen tasoiseen, jossa se tuntuu liian helpolta tai vaikealta. Parhaan suosituksen saat, kun kysyt ennen tunnin alkua suoraan opettajalta! Hän osaa parhaiten tunnin jälkeen neuvoa sinut oikealle tasolle.

Vaatetus

Vaatetus tunneilla saa olla varsin rentoa ja tärkeintä on, että vaatteissa on mukava liikkua. Jalkaan kannattaa laittaa sisäkäyttöön sopivat tennarit.

Hip Hop Housella on pukuhuoneet naisille ja miehille, sekä unisex-pukuhuone. Arvotavarat saa tunnin ajaksi lukolliseen lokeroon. Juomapullo kannattaa ottaa mukaan tanssisaliin.

Maksuvaihtoehdot

Tanssikurssit maksetaan erillisellä kurssimaksulla verkkokaupassamme.

Hip Hop Housella käyvät maksuvälineenä myös seuraavat: Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Saldokortti ja SmartumPay, Tyky- ja Tyky+ -liikunta ja -kulttuurisetelit, ePassi, ja Edenred Virike-etu. Peruuttaessasi kurssin emme palauta liikuntaeduista rahoja.

Hip Hop Housella on käytössä oma asiakastietojärjestelmä. Maksamasi kurssimaksu tai tanssikortti kirjataan järjestelmään ja jokaiselle annetaan oma pin koodi. Kirjaudut haluamillesi tunneille kätevästi omalla koodillasi, eikä erillisiä kortteja tarvita.