Eben

Afro Dance

Eben on syntyjään ghanalainen tanssija ja akrobaatti. Eben aloitti esiintymisen jo 12-vuotiaana matkaten ympäri kotimaataan legendaarisen Ghana Dance Ensemblen matkassa. Ghana Dance Ensemble on perustettu vuonna 1962 ja ryhmä keskittyy ghanalaisen kulttuurin, musiikin ja perinteikkään tanssin ilosanoman levittämiseen.

Eben on erikoistunut erityylisiin Afrotansseihin muun muassa Ghanasta, Nigeriasta, Kongosta, Norsunluurannikolta, Etelä-Afrikasta ja Angolasta. Tanssin lisäksi Eben kiinnostui akrobatiasta ja sirkuksesta ja onkin suorittanut sirkusopintonsa Kiinassa.

Urallaan Eben on esiintynyt monissa Euroopan maissa ja ollut mukana useissa televisiotuotannoissa ja tapahtumissa, esimerkiksi Saksassa nähdyssä ”Das Super Talent” sekä Liettuassa näytetyssä ”2 minutés slovés” ohjelmissa. Suomalaiselle televisioyleisölle Eben on tullut tutuksi vuoden 2020 Talent Suomi -ohjelmasta, jossa hän pääsi näyttämään uskomattomia tanssi- ja akrobatiataitojaan.

Nykyisin Eben asuu Tampereella ja on pitänyt monia Afrohouse-, Afrobeat- ja Ndombolo-workshopeja ja tanssitunteja ympäri Suomea. Tanssin lisäksi Eben rakastaa akrobatiaa ja venyttelytunteja.

Tunneilleen Eben tuo mukanaan iloa, hikeä ja tietenkin hauskuutta! Tärkeintä Ebenille on auttaa oppilaitaan löytämään oma itsevarmuutensa tanssin suhteen.  

Eben